Qurrent Hackathon

Qurrent Hackathon 14 en 15 september

Bij Qurrent doen we niet aan ouderwets brainstormen. We kiezen de innovatieve weg. Hoe? Met een Qurrent Hackathon. Vernieuwend, productief en een beetje anders. Dat is Qurrent. Doe je mee? Je maakt kans op 10.000 kWh! 

Denk mee over een duurzame toekomst
Op 14 en 15 september komen ruim 60 creatieven en developers samen op het Qurrent kantoor. 
Tijdens het tweedaags event ontwikkel je in een team innovatieve concepten voor de energiebranche. Maar hier blijft het niet bij. De haalbaarheid wordt getoetst door een werkend prototype. Hoe cool is dat! Samen met developers, grafisch ontwerpers, functioneel ontwerpers en project managers gaan wij dit realiseren op het kantoor van Qurrent. 

Aan het eind van de Hackathon pitchen de teams hun idee en/of prototype aan een professionele jury en wordt er een winnaar gekozen. Is het winnende concept innovatief/duurzaam/financieel aantrekkelijk of gewoon fun? Grote kans dat het echt ontwikkeld gaat worden en dat klanten je concept daadwerkelijk gaan gebruiken! 

Ben ik geschikt om mee te doen?
Als jij je afvraagt wat 10.000 kWh inhoudt en wat je hiermee kunt, dan ben jij perfect voor deze Hackathon. Misschien heb je wel specifieke kennis om te innoveren binnen de energiebranche? Of heb je gewoon goeie ideeën, ben je technisch heel handig en wil je graag meedenken over een duurzamere toekomst. Iedereen is welkom. 

Programma dag 1

Vandaag worden de teams gevormd. Na de presentaties ga je gelijk aan de slag met het ontwikkelen van creatieve concepten. Zodat je aan het einde van de Qurrent Hackathon een werkend prototype hebt. Spannend...

Tijd                        Event
07:45 - 08:00 Walk in (ontbijt staat klaar)
08:00 - 08:15 Opening
08.15 - 08.45 Welk probleem gaan we oplossen ?
08:45 - 09:15 Hoe haal je het meeste uit een Hackathon?
09:15 - 09:30 Inspiratiesessie
09:30 - 10:30 Teams vormen
10:30 - 13:00 Ontwikkel je eigen (hack) concept!
13:00 - 14:00 Lunch
14:00 - 19:00 Afternoon hacking
19:00 - 20:15 Dinner time + inspirerende spreker(s)
20.15 - 00.00 Evening hacking
00.00 - 01.00  Midnight surprise 
01.00 - 08.00 Midnight hacking

Programma dag 2

Inmiddels ben je helemaal in de Qurrent Hackathon vibe. Dat is mooi, want vandaag rond je je creatieve concept af. Na een inspirerende presentatie van Wilco van Rooijen wordt de winnaar bekendgemaakt. Ga jij er met de prijs vandoor?

Tijd                        Event
08:00 - 09:00 Ontbijt
09:00 - 11:00 Morning hacking
11:00 - 13.00 Pitch voorbereiding
13.00 - 13.30 Lunch
13:30 - 14:00 Presentatie Lodewijk Hoekstra
14:00 - 14:45 Pitch concepts aan jury
15.00 - 15.15 The winner is... 
15.15 - ... Drinks + closing!

Cool ik doe mee >

Heb je vragen? Neem dan contact op met Rob Massuger via rob.massuger@qurrent.nl.

Slimme Energie contract

We willen af van fossiele brandstoffen en over naar duurzame energiebronnen zoals zon- en windenergie. En steeds meer mensen met ons. Daarom bieden wij alvast het energiecontract van de toekomst aan, welke gebaseerd is op een energieprijs per uur en flexibele energietarieven: het “slimme energiecontract.

Tijdens de Qurrent Hackathon ga je op zoek naar innovatieve en out-of-the-box toepassingen voor deze flexibele energietarieven van het “slimme energiecontract”. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die pas aangaat als het energietarief laag is, of een buurt-app waarbij je kunt zien hoeveel stroom je buren verbruiken. 

Wie is label A?

Label A is een gespecialiseerd technisch web & mobile development agency met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Sinds de start in 2008 is Label A het technische brein achter vele succesvolle (online) merken en bedrijven in Nederland en buitenland. Met ruim 60 developers en designers ontwerpen en ontwikkelen zij technisch uitdagende web- en mobile applicaties. Zij zijn de partners van Qurrent in de organisatie van de Qurrent Hackathon.

bekijk website >

Veelgestelde vragen

Algemeen
Waar is de Qurrent Hackathon?

Op het groene kantoor van Qurrent aan de Willem Fenengastraat 17 in Amsterdam. 

Hoe kom ik bij het kantoor van Qurrent?

Op drie minuten lopen ligt metrostation Overamstel, welke te bereiken is met Metro 51 vanaf Amsterdam Centraal of Metro 50 vanaf Station Amsterdam Sloterdijk. Met de auto is het ook goed te bereiken via de A10 en de S112. Parkeerkosten zijn €0,10 per uur. 

Night hacking? Moet ik dan de hele nacht blijven?

Nee, maar het mag natuurlijk wel! Er zullen mensen naar huis gaan, maar er zullen ook bikkels zijn die de hele nacht doorgaan. Slaapzakje mee voor een klein dutje (of helemaal niet), of gewoon lekker thuis slapen, het is volledig up to you.

Wat kost het om mee te doen aan de Qurrent Hackathon?

Alleen heel veel energie ;)

Verzorgen jullie ook eten?

Uiteraard! Ontbijt, lunch, diner, snacks en drinken. Wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt! Heb je allergieën of bepaalde dieetwensen waar we rekening mee moeten houden? Dit kun je aangeven in het inschrijfformulier en/of mailen naar rob.massuger@qurrent.nl.

Wat kan ik winnen?

Naast goodiebags en energiepakketten is er ook een hele speciale prijs: 10.000 kWh energie.

Ben ik geschikt om mee te doen?

Als jij je afvraagt wat 10.000 kWh precies inhoudt en wat je ermee zou kunnen, dan ben je geschikt. Ben je innovatief? Geïnteresseerd in duurzaamheid? Groene energie-initiatieven? Domotica? Technologie? Join the club!

Wat zijn de technische specs?

Er zijn heel veel API’s met realtime data en dikke datasets beschikbaar. De complete lijst krijg je toegestuurd nadat je je hebt aangemeld, zodat je je alvast een beetje kunt verdiepen als je dat wilt. Verder zijn er homewizard kits om mee te spelen en hebben we nog allerlei andere apparaten om aan te sluiten op jouw idee.

Initiatiefnemers
Wie is Qurrent?

Qurrent is een landelijke energiecoöperatie die sinds 2009 stroom en gas levert aan inmiddels 130.000 klanten. Qurrent is al drie jaar op rij door de Consumentenbond en Greenpeace uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Het is de missie van Qurrent dat elk huishouden opwekt wat hij verbruikt. Qurrent gelooft in de coöperatieve gedachte en maakt met De Buurtmolen participeren in duurzame energie laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Wie is Label A?

Label A is een gespecialiseerd technisch web & mobile development agency met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Sinds de start in 2008 is Label A het technische brein achter vele succesvolle (online) merken en bedrijven in Nederland en buitenland. Met ruim 60 developers en designers ontwerpen en ontwikkelen zij technisch uitdagende web- en mobile applicaties. Zij zijn de partners van Qurrent in de organisatie van de Qurrent Hackathon.